طراحی وب به ساخت و راه اندازی صفحات وب اطلاق می شود که معمولاً با کدنویسی به زبان های برنامه نویسی مختلف و یا با استفاده از قالب های آماده انجام می شود. در ابتدا وب سایت ها به زبان HTML نوشته می شدند و با توسعه اینترنت طراحی با جداول مخفی در صفحه زبان HTML منسوخ شد و از زبان CSS استفاده شد. به زبان ساده تعریف طراحی وب ایجاد وب سایت یا طراحی مجدد و به روز رسانی وب سایت های قدیمی است که در اینترنت انجام می شود.

چه ابزارهایی برای طراحی سایت وجود دارد؟

اولین و مهمترین چیزی که برای طراحی وب نیاز دارید یک کامپیوتر است. این کامپیوتر یا لپ تاپ باید قدرت کافی برای اجرای برنامه های گرافیکی و کدنویسی را داشته باشد و در حین کار تا حد امکان خاموش یا فریز نشود تا زحمات شما هدر نرود. اگر می خواهید بدانید سایر ابزارها و مهارت های کلیدی در طراحی سایت چیست، می توانید به تسلط بر زبان های برنامه نویسی و فریمورک های مرتبط اشاره کنید.

انواع طراحی سایت چیست؟

به طور کلی مناطق به دو دسته تقسیم می شوند که شامل مناطق ایستا و مناطق پویا می شود. در مقاله بعدی به شما خواهیم گفت که هر کدام از آنها چه ویژگی هایی دارند و در کجا استفاده می شوند.

یک سایت ثابت

در قسمت قبل با وظایف بک اند و فرانت اند کار به طور کامل آشنا شدید و متوجه شدید که هر کدام چه وظایفی را بر عهده دارند. با این مقدمه سایت استاتیک را توضیح می دهیم.  آموزش سئو ژاکت آکادمی در این نوع سایت ها فقط قسمت front-end انجام می شود و هر صفحه از سایت به صورت جداگانه بر روی سرور بارگذاری می شود.

در یک مکان ثابت، تغییر محتوای سایت توسط مدیر آن غیر ممکن است و برای این کار باید یک طراح وب استخدام کنید یا طراحی وب را یاد بگیرید! البته در حال حاضر به دلیل در دسترس بودن سیستم های مدیریت محتوای پیشرفته مانند وردپرس، استفاده از وب سایت های ثابت کاهش یافته است. عموما این نوع سایت ها برای شرکت های کوچک یا سایت های ارجاعی که نیازی به تغییر محتوای زیادی ندارند استفاده می شود.

سایت های قدرتمند

در یک سایت داینامیک، هر دو فرانت اند و بک اند به دلیل پویا بودن استفاده می شوند. هنگام طراحی این نوع وب سایت، Backend وظیفه پویایی وب سایت را بر عهده دارد. داینامیک بودن سایت به این معنی است که تمامی محتوای سایت توسط مدیر سایت قابل تغییر است. بنابراین می توانید هر روز مطالب و تغییرات جدید را در وب سایت خود آپلود کنید. از نمونه های این نوع سایت ها می توان به سایت ها و مجلات خبری اشاره کرد.

طراحی سایت را از کجا شروع کنیم؟

در این روزهای پررونق کسب و کار اینترنتی، افراد زیادی به این گونه مشاغل از جمله طراحی سایت علاقه مند هستند. بازار مشاغل طراحی وب سایت نیز محبوبیت زیادی پیدا کرده است زیرا بسیاری از مشاغل سنتی این روزها به صورت آنلاین نقل مکان کرده اند. اما اولین سوالی که برای تازه واردان این عرصه پیش می آید این است که از کجا شروع کنند و چگونه در این مسیر حرکت کنند. در زیر به سه مرحله اساسی و اساسی برای تبدیل شدن به یک طراح وب سایت می پردازیم.

شغل یک طراح وب را بشناسید

قبل از رفتن به سمینارهای مختلف، خوب است با آگاهی از مشاغل و فعالیت های طراحان وب و راه های کسب درآمد از این راه، بدانید که در این راه چه می گذرد. در گام اول باید با دقت فکر کنید و آیا به طراحی وب علاقه دارید یا صرفا برای کسب درآمد آن را انتخاب کرده اید؟ در واقع باید بدانید که اشتیاق یکی از مهمترین چیزهایی است که شما را در هر کاری موفق می کند. همچنین اطلاعات مهمی از وضعیت شغلی و درآمد طراحان وب کسب کنید تا با انرژی کافی وارد این عرصه شوید.

مهارت های مورد نیاز برای طراحی وب را درک کنید

ایجاد و راه اندازی یک وب سایت نیاز به یک تیم چند رشته ای دارد. اگر می خواهید روی توسعه وب سایت کار کنید، ابتدا بدانید در کجای این دسته قرار دارید. ایجاد طراحی اصلی وب سایت، طراحی گرافیکی، تصاویر، طراحی لوگو و ... بر عهده طراح گرافیک است و انجام این کار با مهارت و انگیزه کافی حائز اهمیت است. توسعه دهنده سمت مشتری یکی دیگر از اعضای تیم است که مسئول ایجاد رابط کاربری یا پوسته وب سایت است. همچنین توسعه دهنده سمت سرور بخشی دیگر از تیم توسعه وب سایت است که ارتباط بین مرورگر و سرور را مدیریت می کند.

بهترین راه برای یادگیری طراحی وب را کشف کنید

اولین قدم دیگر در طراحی وب سایت یافتن راهی برای تبدیل شدن به یک طراح حرفه ای با هزینه کم است. این هزینه علاوه بر پول شامل زمان و انرژی نیز می شود. در زیر به چند روش برای یادگیری این مهارت اشاره می کنیم:

جستجو در اینترنت و مطالعه مقالات zhaket موجود که با مشکلات زیادی همراه است.

خواندن کتاب روند یادگیری را طولانی تر می کند، اما پاداش بیشتری دارد.

آموزش های ویدئویی هزینه نسبتا کمی دارند اما سوالات بی پاسخ زیادی را در ذهن شما باقی می گذارند.

هدف کلاس های آموزشی کسب تجربه بیشتر است اما نیاز به زمان و هزینه بیشتری دارد.

چگونه طراحی سایت را یاد بگیریم و مراحل آن چیست؟

قبل از گذراندن مراحل یادگیری طراحی وب سایت، باید بدانید که به عنوان یک طراح حرفه ای چه نیازهایی دارید. اکثر افراد نمی دانند روند یادگیری این حرفه چگونه است و در همان ابتدا دچار سردرگمی می شوند. سوالاتی مانند چه تجهیزاتی برای این کار لازم است؟ کدام زبان های برنامه نویسی را باید یاد بگیرند و چگونه می توانند در این مسیر حرفه ای شوند، برخی از سوالاتی است که ممکن است با آن مواجه شده باشید. در زیر مراحلی را که برای تبدیل شدن به یک طراح وب سایت باید طی کنید را به شما می گوییم.

مرحله اول

فناوری‌های مختلفی قبلاً بر جذابیت فرآیند طراحی وب سایت تأثیر گذاشته‌اند و همه این فناوری‌ها به HTML منجر می‌شوند. این زبان نشانه گذاری اولین مهارتی است که باید کسب کنید. بزرگترین برنامه نویسان کار خود را با این زبان شروع کردند. HTML برای ایجاد محتوای اصلی و ساختار کلی صفحات وب سایت استفاده می شود. این زبان از طریق برچسب ها کار می کند که در واقع عناصر مورد استفاده در صفحات وب را تعریف می کنند.

فاز دوم

همانطور که گفتم، با استفاده از زبان HTML می‌توانید ساختار کلی صفحه وب را ایجاد کنید، اما این صفحات کاربرپسند به نظر نمی‌رسند. بنابراین، شما نیاز به زبان دیگری برای پوشش ضعف خود دارید. یکی از زبان هایی که برای تزئین صفحات وب استفاده می شود CSS نام دارد. مانند HTML، CSS نیز نوعی زبان نشانه گذاری است که ساختار صفحات وب را از چیدمان عناصر تا تغییر رنگ ها و فونت ها شکل می دهد. این زبان به شما کمک می کند رنگ ها، فونت ها، اندازه ها، ابعاد، نحوه چیدمان عناصر و غیره را انتخاب کنید. بنابراین، لازم است یاد بگیرید که چگونه یک طراح وب شوید.

سطح سوم

هنگامی که بر HTML و CSS مسلط شدید، در راه ایجاد و استفاده از صفحات وب استاتیک خواهید بود. اما این روزها، مکان های کمی هنوز پابرجاست. زیرا بسیاری از کاربران به دنبال یک محیط اجتماعی و انعطاف پذیر هستند و می خواهند بیشتر از آن استفاده کنند. قدرت این سایت حس خوبی به کاربر می دهد. یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی که برای پویایی وب سایت ها استفاده می شود جاوا اسکریپت نام دارد. این زبان بسیار پیشرفته و مبتنی بر شی و تفسیر است.

سومین گامی که برای طراح وب سایت باید بردارید، مطالعه و یادگیری زبان جاوا اسکریپت است. این زبان را می توان در برنامه های کاربردی سمت سرور، برنامه های موبایل، بازی ها و سایر برنامه های تخصصی دسکتاپ استفاده کرد. به عبارت دیگر جاوا اسکریپت یک زبان همه کاره است و یادگیری برای طراحان وب سایت بسیار ضروری است.

مرحله چهارم

هنگامی که سه زبان برنامه نویسی را که تاکنون در مورد آنها صحبت کردیم را یاد گرفتید، می توانید کل سایت خود را طراحی کنید. اما امروزه وب سایت ها علاوه بر داشتن ظاهری زیبا به منطق صحیح نیز نیاز دارند. از این رو، ایجاد سایت هایی که نیازهای کاربران را به درستی برآورده می کنند، ضروری است. اگر می خواهید در سمت سرور یا حتی به عنوان یک برنامه نویس Full Stack کار کنید، باید این دسته از زبان های برنامه نویسی مانند PHP را یاد بگیرید.

گام پنجم

یکی از مراحل مهم یادگیری طراحی سایت که همه باید در طول مسیر با آن آشنا باشند سئو یا بهینه سازی وب سایت است. بسیاری از طراحان تصور می کنند سئوی وب سایت در حوزه فعالیت آنها نیست، در صورتی که یکی از عناصری که در بهینه سازی وب سایت تأثیر می گذارد، طراحی صحیح و اساسی آن است که مشخصاً متعلق به طراح است. برای مثال کاربردپذیری یکی از اصول مهم سئو است که به دانش و مهارت طراح بستگی دارد.

مرحله پنجم

یکی از مراحل مهم یادگیری طراحی وب سایت که همه باید در طول مسیر آن را بدانند سئو یا بهینه سازی وب سایت است. بسیاری از طراحان فکر می کنند سئوی سایت در حیطه کاری آنها نیست و یکی از عناصری که در بهینه سازی سایت تاثیر می گذارد طراحی صحیح و اصولی بدون شک طراح است. برای مثال کاربردپذیری یکی از اصول مهم سئو است که به دانش و مهارت طراح بستگی دارد.

البته در بین تمامی زبان های برنامه نویسی، برخی از آنها کارآمدتر و پایه ای هستند. از طرف دیگر، یادگیری همه زبان ها تقریبا غیرممکن است و همه آنها برای شما کارساز نیستند. به همین دلیل توصیه می کنیم برای هر طراحی سایتی که روی آن کار می کنید، یکی از زبان های مربوط به همان رشته را انتخاب کنید و در آن زمینه به یک متخصص کامل تبدیل شوید. در قسمت قبل، زمانی که مراحل یادگیری طراحی سایت را معرفی کردیم، در مورد یادگیری چند زبان مهم در این زمینه صحبت کردیم. به طور کلی زبان های برنامه نویسی بر اساس عملکردی که در طراحی سایت دارند به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

سمت کاربر

در سمت سرور

زبان های مربوط به طراحی بصری و کاربر محور مانند: HTML، CSS، جاوا اسکریپت و ... در سمت کاربر و زبان هایی مانند PHP در سمت سرور قرار دارند که باید آن ها را یاد بگیرید و در آن استفاده کنید. زمینه حرفه ای خود را برای به دست آوردن صلاحیت کامل.