دلایل متعددی وجود دارد که فرد را مجاب می‌کند تا به این موضوع بسیار مهم توجه کند. درون محصولات آرایشی مواد محافظت کننده‌ای قرار دارند. این مواد از رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها در درون این لوازم جلوگیری می‌کند. اگر تاریخ انقضای محصولات آرایشی خارجی به اتمام برسد، مواد محافظت کننده نیز بی تاثیر خواهند بود. در نتیجه در صورت مصرف این لوازم عوارض و مشکلات جدی برای پوست شما به وجود خواهد آمد. به همین علت باید دقت و توجه کامل را صرف این موضوع کنید تا از بروز بسیاری از مشکلات از جمله مورد ذکر شده جلوگیری کنید.

تعیین ماندگاری غذاهای فرآوری شده یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که شرکت های مواد غذایی هنگام عرضه محصول به بازار و یا در هنگام اصلاح برخی از مواد تشکیل دهنده آن با مشکل مواجه می شوند. این مشکل به ویژه در مورد محصولات غیر قابل فساد قابل توجه است ، جایی که مواد غذایی به ماهها یا حتی سالها نیاز به خراب شدن دارند. به همین دلیل استفاده از روش هایی که به درستی عمر مفید محصولات را تخمین می زنند بسیار مهم است.

ما مدت زمان ماندگاری را می فهمیم زمانی که یک غذا ویژگی ها و سطح کیفیتی را برای مصرف انسان مناسب می کند. در صنایع غذایی ، ماندگاری یک ماده غذایی بین زمان تولید یا بسته بندی محصول و زمان عدم پذیرش در شرایط خاص محیطی است (الیس ، 1994) و هنگامی که مصرف این مواد غذایی به معنای خطری برای مصرف کننده است. سلامتی.

دستورالعمل 2000/13 / EC پارلمان اروپا و شورا در 20 مارس 2000 در مورد تقریب قوانین کشورهای عضو مربوط به برچسب زدن ، ارائه و تبلیغات مواد غذایی ، عمر مفید را به عنوان زمان تولید تا زمان انقضا ، پایان عمر یک غذا هنگامی است که از سطح آلودگی میکروبیولوژیکی فراتر رود ، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خود را از دست می دهد و خصوصیات ارگانولپتیک آن را تغییر می دهد.

از نظر ایمنی مواد غذایی ، ماندگاری مواد غذایی به چهار عامل اصلی بستگی دارد: فرمولاسیون ، فرآوری ، بسته بندی و ذخیره سازی ، که در ادامه توضیح خواهیم داد. در کشورهایی مانند اسپانیا ، هر شرکت بازاریابی با توجه به اهمیت و تأثیر آن بر سلامتی مصرف کنندگان ، مسئولیت تأمین و تضمین ماندگاری مواد غذایی مورد نظر خود در بازار را بر عهده دارد. اشتباه در تضمین ماندگاری مواد غذایی عواقب جدی مانند فراخوان محصول ، شکایت مصرف کننده ، بی اعتمادی به بازار و مشکلات شهرت برند دارد.

تاریخ انقضا و بهترین زمان با تاریخ غذاها

قبل از فهم روشها برای تعیین ماندگاری مواد غذایی ، باید دو مفهوم ابتدایی را در نظر بگیریم: تاریخ انقضا و بهترین ها براساس تاریخ.

تاریخ انقضا بر روی محصولات قابل فساد با خطر (های) بیولوژیکی نشان داده شده است ، به این معنی که مصرف آن پس از آن تاریخ می تواند مقداری مسمومیت غذایی ایجاد کند. این تاریخ تا حد زیادی به عواملی مانند شرایط نگهداری بهینه ، فعالیت آب ، معیارهای میکروبیولوژیکی یا اکسیداسیون بستگی دارد.

از سوی دیگر ، بهترین قیمت در تاریخ ، که برای محصولات با دوام تر و پایدارتر کاربرد دارد ، نشان می دهد وقتی یک محصول شروع به از دست دادن خصوصیات بدنی خود مانند رنگ ، بو و طعم می کند ، اما مصرف آن بی خطر است و هیچ خطری برای میکروبیولوژیکی برای آن ایجاد نمی کند. مصرف کننده. استفاده از آنتی اکسیدان ها می تواند به تاخیر انداختن بهترین محصولات به تاریخ کمک کند.

عواملی که بر ماندگاری مواد غذایی تأثیر می گذارد

عوامل مختلفی در بدتر شدن یا از بین رفتن کیفیت اصلی مواد غذایی وجود دارد. این عوامل را می توان به دو نوع ذاتی (ذاتی خود ماهیت مواد غذایی) یا خارجی (شرایط خارجی که مواد غذایی با آن روبرو هستند) تقسیم کرد و با پارامترهای مختلف کیفیت: ارگانولپتیک ، تغذیه ای ، بهداشتی ، فیزیکی ، شیمیایی یا میکروبیولوژیکی تعیین می شود.

عوامل ذاتی که بر ماندگاری تأثیر می گذارد ، عواملی هستند که به فرمولاسیون غذا پاسخ می دهند. در صنایع غذایی ضروری است که تولید کننده دانش زیر را در مورد محصولات خود داشته باشد:

    مواد خام
    ترکیب و فرمولاسیون محصول (مواد افزودنی مورد استفاده)
    فعالیت آب
    میزان اسیدیته و pH
    Redox بالقوه
    اکسیژن موجود است

با در نظر گرفتن تمام این اطلاعات ، تولیدکننده می تواند سیستم هایی را انتخاب کند که حداکثر عمر یک محصول را با توجه به نیازهایی که ممکن است داشته باشد ، انتخاب کند. به عنوان مثال ، اکسیداسیون روغنهای خوراکی به دلیل افزایش قابل توجه در استفاده از چربی و روغنهای اشباع نشده اشباع شده برای صنایع غذایی یک مشکل اساسی است (Frankel، 2010) ، بنابراین شناخت کیفیت مواد غذایی و فرآیندهای احتمالی که وجود دارد بسیار مهم است. مواد اولیه مختلفی از بین رفته اند و برای تعیین اینکه چه آنتی اکسیدان ها می توانند روند اکسیداسیون را کند کنند.

عوامل بیرونی که بر ماندگاری مواد غذایی تأثیر می گذارد مواردی است که در فرآیند ، بسته بندی و ذخیره محصول وجود دارد. آنها عمدتاً عبارتند از:

    قرار گرفتن در معرض نور خورشید
    درجه حرارت
    رطوبت
    صدمه به بسته بندی
    توزیع و محل فروش

در طی فرایندهای مختلف دستکاری محصول ، لازم است تعامل آن با اجزای سیستم خارجی کنترل شود. برای کنترل فرآیند استفاده شده از هر جزئیات استفاده می شود: نفوذپذیری نور بسته بندی ، توزیع رطوبت و درجه حرارت نسبی ، هم در انبار و هم در حمل و نقل ، اصلی ترین عوامل خارجی است که باید مورد نظارت و بهینه سازی قرار گیرد.

 

رفرنس:

روش های تشخیص تاریخ تولید و انقضای محصولات آرایشی خارجی

تاریخ تولید محصولات زیبایی